Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken?

Ruim 70% Nederlanders heeft kosten uitvaart goed verzekerd. En u?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van de uitvaart geheel of gedeeltelijk dekt, uitbetaalt in natura of in geld. Het gaat er bij deze verzekering om dat de kosten van de uitvaart verzekerd worden, dan hebben de nabestaanden niet alle lasten wanneer u komt te overlijden.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, er zijn dan ook verschillende aanbieders. Ze hebben allen eigen kenmerken, verschillende dekkingen en ook de financiering kent een aantal verschillen. Als u nog geen uitvaartverzekering heeft, dan heeft u nu de mogelijkheid om voor een uitvaartverzekering kiezen. Dit zorgt er voor dat er een last van u af kan vallen, iedere maand, per kwartaal, halfjaar of eens per jaar betaalt u dan premie aan de maatschappij en dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het regelen van de uitvaart en de financiën die daaraan
vast zitten.

Niemand wil nabestaanden alleen achterlaten met hoge kosten wanneer u komt te overlijden. Uw familie gunt u een mooi afscheid, uitvaart of crematie. Zij wil dat het goed wordt geregeld en dat het een waardig afscheid wordt, maar dit kost ook veel geld. Ieder jaar stijgen de kosten en dat betekent dus ook dat de premies meestijgen. Het is daarom zinvol dat u nu kiest voor uitvaartverzekering kiezen, wanneer u namelijk komt te overlijden dan keert de maatschappij een bedrag uit, dit kan een geldbedrag zijn maar het kan ook gaan over een dienst.

Het is een uitvaartverzekering die afgesloten wordt voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden omdat u hen niet op wilt zadelen met de kosten wanneer u komt te overlijden. In Nederland hebben niet alle mensen een uitvaartverzekering, dit komt omdat het geen verplichting is, maar het wordt wel aangeraden. U kunt zelf nu ook een uitvaartverzekering kiezen, daar bent u nooit te oud voor. De premie is natuurlijk voor ouderen wel veel hoger dan voor jongeren.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering is tegenwoordig erg lastig om te vergelijken. De uitvaartverzekeraars hanteren ieders hun eigen voorwaarden, indexeringen, winstdeling en hun verschillende looptijden. Het is dan ook erg lastig om het goedkoopste uitvaartverzekering te vinden als u weinig verstand heeft van uitvaartverzekeringen.

Via onze tool kunt u eenvoudig de kosten berekenen van een uitvaartverzekering.